Van Jeugdrenner naar een wielersportzaak met passie

Nentjes wielersport is niet zomaar aan komen waaien, van jongs af aan was ik samen met mijn vader dag en nacht bezig met de wielersport. Het begon toen ik acht jaar oud was, ik wilde heel graag een sport gaan beoefenen. Dit kwam waarschijnlijk omdat mijn vader ook altijd sportief bezig was, als jonge knaap wil je graag doen wat je grote voorbeeld doet! Mij werd gevraagd ”welke sport lijkt je dan leuk om te doen John?” ……….Tja, dat wist ik nog niet! Alles leek mij wel leuk om te doen. Één ding werd mij al direct duidelijk gemaakt, ik mocht niet op voetbal. Gelukkig had ik daar zelf ook niks mee. We hebben van allerlei sporten besproken, en kwamen toen uit op wielrennen! Wat toevallig ook de hoofdsport van mijn vader was! Maar dat ter zijde. Hier begon de reis van de liefde naar de wielersport.

 • 1997

  Eerste wielrenles

  Daar gingen we dan! Lopend naar een huis niet ver van ons huis vandaan. Daar woonde Frits, en Frits was de trainer van de Jeugd van K.W.C. Kampen. Deze club gaf oefenlessen voor jonge renners zoals ik. Dit om te kijken of je de sport leuk vond en je om kon gaan met zo'n fiets. Dat waren spannende maar hele leuke avonden, en de passie voor het fietsen was begonnen.

 • 1998

  Wedstrijden rijden

  In 1998 begon ik met wedstrijden rijden. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Op de foto hiernaast is goed te zien hoe klein ik was. Elke zaterdagochtend gingen we wel naar een wedstrijd of training met de club. Veel bolletjes smeren, tas inpakken en vroeg op pad!

 • 1999

  Nieuwe fiets

  Rond 1999/2000 kreeg ik mijn eerste nieuwe fiets! Ik was zo trots als een pauw. Gekocht bij onze collega's Dickhof in Oosterwolde. Toen kocht je nog een los frame en bouwde de wielerzaak hem op met de onderdelen zoals de klant dat wilde hebben! Daar kwam deze prachtige knal gele Atala aluminium fiets onder vandaan.

 • 2000

  Klein mannetje!

  Groot was ik niet! In deze foto is goed te zien tegen welke buffels ik het altijd moest opnemen in dezelfde leeftijdsklasse. Vijfde man van voren in het blauw/geel.

 • 1998 t/m 2004

  Toch prijzen winnen

  Maar desondanks wonnen we toch nog hier en daar een prijs. De teller is gestopt bij goed 30 bekers. Deze zijn door de jaren heen tijdens mijn jeugd gewonnen. Af en toe kwam ik thuis met een bosje bloemen voor mijn moeder die je ontving bij een 3de plaats en hoger. Maar het ging mij natuurlijk allemaal om de drie zoenen van de rondemiss!

 • 2002 & 2003

  Persoonlijk hoogtepunt

  In de jaren rondom 2002 waren we erg actief op de baan en in het veld. Zo werden in de zomer buiten wedstrijden gereden en in de winter op de baan en in het veld. Het jaar 2002 is wel één van mijn sterkste jaren geweest. Veel bekers gewonnen in dat jaar.

 • 2007

  Gestopt met wielrennen

  Op deze foto ziet u mij met mijn vader achter me. Dit is één van de laatste wedstrijden die ik gefietst heb. Daarna heb ik nog wat jaren getraind maar geen wedstrijden meer gereden. En ben ongeveer in 2007 helemaal gestopt met wielrennen.

 • 2017

  20 kilo te dik en geen conditie!

  Ja u leest het goed! In de tien jaar dat ik gestopt was met wielrennen was ik er niet beter op geworden. Ik was gaan roken, dronk graag een pilsje en deed aan geen enkele sport meer. Totdat ik het zat werd en mijn oude vertrouwde Batavus weer bij mijn ouders van zolder trok. Stof eraf, lucht in de banden, olie op de ketting en op de rollerbank met dat ding. Daar begon de passie voor de wielersport weer helemaal op te bloeien! Voor ik het wist was ik gestopt met roken, bijna 20 kilo lichter en inmiddels drink ik geen druppel alcohol meer! Mijn passie voor het fietsen kwam zo sterk terug dat ik er mijn werk van wilde maken. En zo is Nentjes Wielersport geboren!

2020

Begin van Nentjes Wielersport