Ik regel mijn eigen onderdelen service

Er word mij vaak gevraagd of wij meekunnen met de prijs van de grote internet jongens. Helaas kunnen wij dit niet, sommige mensen gaan in dat geval alsnog op internet het zelf bestellen en het proberen te installeren thuis. Vaak ook wel logisch want de prijsverschillen op de onderdelen liegen er niet om! Zoals vele van mijn klanten zullen weten is de winkel gesloten en zijn wij ons nu aan het richten op alleen maar onderhoud en reparatie met als hoofddoel iedereen fietsend te houden voor een mooie scherpe en eerlijke prijs. Daarom mogen klanten bij ons hun eigen onderdelen bestellen op internet en dan monteren wij die op een professionele manier op hun fiets. Echter zitten hier wel wat haken en ogen aan. Hieronder een paar regels en voorwaarden:

  • Wij gaan niet helpen uitzoeken welke onderdelen u nodig heeft.
  • Als u een reparatie ingepland heeft maar de verkeerde onderdelen besteld pakken wij onze eigen onderdelen en gaan we over op ons eigen uurtarief en prijzen.
  • De door u geleverde producten vallen niet onder onze service en voorwaarden qua garantie en dergelijke en moet u bij gebreken zelf afhandelen met de leverancier.
  • Is er wel tijd bij ons gereserveerd maar uw onderdelen zijn niet op tijd binnengekomen betaald u de uren die gereserveerd zijn of wij pakken onze eigen onderdelen.
  • Eigen onderdelen service is alleen van toepassing op de volgende onderdelen: Banden, Cassettes, kettingen, kettingbladen, remmen en toebehoren, wielen, stuurlinten, handvatten, shifters, crankstellen, derailleurs, pedalen, sturen en accessoires zoals bidonhouders en dergelijke.
  • Alle niet zichtbare onderdelen mag u niet zelf leveren zoals: Trapaslagers, balhoofdlagers, wiellagers en cassettebody
  • Als meer dan 25% van de vervangende producten geleverd zijn door de klant dan betaald u € 57.95 is het onder de 25% dan komen we op ons eigen uurtarief van € 49.95.

Hoe kan ik voorkomen dat ik verkeerde onderdelen bestel?

Elke onderdeel heeft wel zijn eigen typaanduiding. Deze is bijvoorbeeld op een Ultegra 11 speed cassette terug te vinden op de sluitring, Daar zult u CS-R8000 op terug vinden. Dat zijn letters en nummers waar u op kunt zoeken. Van ketting tot shifter tot buitenkabeltje echt overal staat bijna wel een typeaanduiding op. Even op google zoeken waar die zit kan soms even helpen bij het zoeken naar een aanduiding. Dit geldt ook voor Sram en Campagnolo. Voor remblokjes kun je ook vaak wel terecht op google door te zoeken op remblokjes Ultegra daarna kom je op de bekende sites uit waar vaak het typenummer weer bij staat waar ze allemaal in passen, heb je de juiste dan komt de aanduiding overeen met je remklauw op je fiets.

Hoe doen we het dan met de onderdelen die ik niet kan zien/bekijken?

Er zijn natuurlijk altijd onderdelen die je als particulier onmogelijk vooraf kunt opzoeken en bestellen omdat daar vaak de halve fiets of wiel voor uit elkaar moet. Wij willen dan ook graag aanbieden om die door ons te laten leveren. Wij hebben nagenoeg alle maten lagers voorradig. Wij hebben het dan over wiellagers, balhoofdlager, en pressfit trapaslagers die niet zichtbaar zijn zonder demontage.

Enthousiast geworden?

Plan dan gauw uw fiets online in bij ons!

Fiets inplannen